Три идеи за екстремно заети родители

  Денят на днешните родители е натоварен и планиран до минути. Забързаното ежедневие често поднася изненади, налага ни се да поемаме извънредни работни ангажименти, да се грижим за възрастни роднини, имаToo busy motherме социални задължения и какво ли още не. Понякога, дори твърде често, имаме усещането, че не обръщаме достатъчно внимание на децата си, че не им отделяме необходимото и желано време. Ако често Ви се случва да се прибирате късно, ето три малки идеи, които да Ви помогнат да покажете на детето, че държите на него и го обичате:
  1. Планирайте в дневния си график време, което да прекарате с детето си и спазвайте това време
  Може да Ви се струва абсурдно и крайно, но този метод работи. Особено за хора, които обичат реда и точността.  Ако може в забързания си работен ден да посетите зъболекаря или да вмъкнете в последния момент в графика си среща с важен клиент, защо да не направите същото и за своето дете? Планирайте време за разходка в парка, за да гледате някой нов филм, а дори и само спокойна вечер с пица и излежаване на дивана. Вместо поредното официално събитие, на което водите скучаещото си дете, мислейки си, че всъщност „прекарвате време заедно“, обуйте гумените ботуши и скачайте заедно в локвите.
  2. Ставайте петнадесет минути по-рано
  Ако се прибирате вкъщи доста късно, за да разговаряте с детето си вечер, опитайте да направите това сутрин… Станете по-рано, за да се приготвите. Така, когато детето се събуди, сутрешното бързане няма да попречи на общуването помежду ви, ще можете да обсъдите спокойно някой училищен проблем, план за деня, новите (или стари) приятели.
 3. Напишете бележка
  Ако въпреки това имате натоварена седмица, изненадвайте детето с бележки или тайни символични дреболийки, които да слагате скришом в чантата
му – пожелайте му приятен ден, напишете няколко окуражаващи думи преди важно контролно или пък му кажете какви интересни неща сте планирали направите заедно в почивните дни. Така ще му напомняте постоянно, че мислите ви са с него.