Какви предучилищни и училищни занимални предлага Варна на родители и ученици за учебната година 2017/2018?

Наближава началото на учебната година и това носи както трепетно вълнение, така и предизвикателства пред родители и малчугани. Варна предлага различни варианти за посещение на занимални за децата в предучилищна възраст и учениците от 1-ви до 4-ти клас, които да ангажират вниманието и времето им по един забавен, интересен и полезен начин.
Детски център „Мама и Аз“ и Занимални и школи „Туки Так“ предлагат разнообразни възможности и през новата 2017/2018 учебна година, между които:
• Училищна занималня за деца от 1-ви до 4-ти клас – дава възможност за целогодишна подготовка за учениците, като съвместно с учителите децата подготвят своите уроци и домашни задания, правят допълнителни упражнения и образователни игри за задълбочаване на знанията. Работи се в малки групи от по 7-8 деца в приветлива и стимулираща среда, което дава възможност за индивидуално внимание към всеки малчуган. На децата се осигурява транспорт от или до учебното заведение, здравословно хранене в ресторант „Мемо”, разположен на ет.2 в Детски център “Мама и Аз”, както и възможност за консултация с логопед.
• Занимания за деца в предучилищна възраст (полудневно обучение, с всички необходими материали и пособия) – без стрес и напрежение децата на възраст между 5 и 6 години, от I и II подготвителни групи, овладяват знания и умения, съобразени с Държавните образователни стандарти за предучилищно образование. Методът на работа е базиран на класическата сугестопедия и включва игри, песни и увлекателни истории – така децата натрупват необходимия запас от знания и умения. Работи се в малки групи от по 7-8 деца, като заниманията се водят от преподаватели с опит в предучилищната и начална педагогика. Работи се по предварително разработена програма за всяка седмица. Заниманията ще започнат с една тематична седмица, посветена на приказката “Грозното пате” от Х. Андерсен. Цялостната програма за седмицата 18-21.09.2017, можете да разгледате тук – програма. Осигурено е здравословно хранене и забавни творчески задачи, еко-работилници и игри на открито.
• Съботно-неделни занимания за деца в предучилищна възраст – по забавен, игрови и нестандартен начин – чрез прилагане на комбинация от сугестопедичния метод на Георги Лозанов и образователната система на Мария Монтесори, децата ще усвоят всички необходими за възрастта знания и умения по следните образователни направления – Български език, Математика, Природен свят, Социален свят, Физическо възпитание, Музика и Изобразително изкуство.

Подробна информация за всички занимални можете да намерите тук.